Albaniens vice justitieminister på besök

2019-04-15

Den 5 april 2019 fick vi besök av Albaniens vice justitieminister Teuta Vodo och hennes rådgivare Gledisa Qelaj.

De hade sällskap av Shpetim Pirraku, ordförande socialdemokraterna Köping, som sitter med i Regionstyrelsen och Tommy Levinsson som sitter som Regionsråd.

Svelandstrafiken AB representerades av Peter Liss VD, Fehmi Nuha Enhetschef och Driton Bytyqi bussförare. En kort presentation på engelska visades av Peter Liss och bolagspresentation på albanska visades av Fehmi Nuha.

Viktiga inslag under presentation var att vi tar miljöhänsyn i all vårt arbete och att 90% av vår bussflotta körs på biogas och 10% av HVO bränsle. Vårt kundorienterade arbete, att vi arbetar tryggt och säkert och att vi har öppet klimat inom bolaget, lyftes också under presentationens gång.

Våra gäster blev väldigt imponerade av vårt sätt att arbeta och driva kollektivtrafiken i Västmanland. Kollektivtrafiken i Albaniens huvudstad Tirana kommer att ha stort miljötänk i framtiden och vi har erhållit en inbjudan av vice justitieminister, Teuta Vodo, att besöka Tirana och berätta mer om hur Svealandstrafiken bedriver kollektivtrafiken.

Besöket avslutades med en rundvandring på depån i Västerås.

Vi från Svealandstrafiken AB vill härmed passa på och tacka våra gäster för deras tid och hoppas på ett återseende.

Från höger Teuta Vodo, Peter Liss och Mats Arnåsen

Från höger Teuta Vodo, Peter Liss och Mats Arnåsen

Från vänster Shpetim Pirraku, Teuta Vodo Peter Liss och Fehmi Nuha

Från vänster Shpetim Pirraku, Teuta Vodo Peter Liss och Fehmi Nuha